Jubileji, nova Octavia facelift, Kodiak... - Škoda Klub Slovenija - Portal
Škoda Klub Slovenija - Portal

Jubileji, nova Octavia facelift, Kodiak…

octavia-facelift-2017-new
octavia-fl-2017
skoda-octavia-facelift-vrs-2017-
skoda-vrs-octavia-back-2017
interior-octavia-facelift-2017
kodiay-skoda
FDV49dc5e_SkodaMuzeum_1115
skoda-450
1100-ohc
skoda-octavia-scout-facelift-front

Škoda je predstavila prenovo Octavije tako v klasični izvedbi kot tudi v Scout in RS. Znane pa so tudi vse opreme oz. dodatki za novega Kodiaq-a, tega pa je že mogoče naročiti v Sloveniji. Poleg tega pa bodo pri Škodi praznovali vrsto jubilejev starih modelov Škod.

Superb 640,OHC, 450, 130RS in Favorit

V letošnjem letu se bodo pri avtomobilski znamki Škoda spomnili nekaterih pomembnih jubilejev, ki so zaznamovali kariero te najbolj uspešne in najbolj cenjene slovanske znamke avtomobilov. Ob tem se bodo Čehi spomnili treh pomembnih serijskih modelov ter pomembnih dosežkov v proizvodnji avtomobilov in odmevnih dosežkov na športnih prizoriščih.

Prvi jubilej je predvsem osredotočen na izdelavo avtomobilov po vojni saj je leta 1947 stekla proizvodnja,ki so jo prvič odprli po letu 1937, prvi avtomobil pa je bil Superb 640. Leta 1957 predstavljena Škoda 1100 OHC in Felicia Roadster oz. model 450 sta obe presegale hitrost 100 km/h. Poleg cestnih športnikov pa 4 jubilej pripada letu 1977, ko je Škoda 130RS slavila zmago na slavnem rallyu Monte Carlo. Tako je Fabia R5 bila na letošnjem rallyu Monte Carlo odeta v iste barve kot takratna 130RS.

Glavni in bi lahko temu rekli najbolj znan jubilej pa predstavlja 30. obletnico Škode Favorit. Je bila prva Škoda s prednjim pogonom. Prvič je bila predstavljena 1987, takrat pa je prišla tudi v proizvodnjo.

Nova Octavia facelift

Pri škodi so predstavili facelift Octavije. Ta ma izrazito prenovo sprednjega dela saj so glavne luči sestavljene iz dveh delov in prav tako v full-LED izvedbi poleg klasičnih xenon luči. Nadomestili so zadnje luči z LED lučmi in nekaj oblikovalskimi spremembami. Podedovala pa je iz strani Superba in Kodiaq-a ambient luči v notranjosti avtomobila, tako ima možnost 10-ih različnih barv.

Ambient luči, LED luči spredaj in zadaj, LTE wifi dostopna točka, Columbus 9,2″, in ostala oprema so na voljo že serijsko pri L&K opremi. Novost je tudi Škoda Connect katera ima avtomatsko javljanje nesreče reševalcem, Google Street View, itd. Nekatere storitve pa so navoljo zgolj ob doplačilu. Zanimivo pa je tudi ogrevanje volanskega obroča.

Prenesite si cenik nove Octavije: Octavia Cenik.pdf

Škoda Kodiaq

Kodiaq-a boste lahko v kratkem tudi pogledali v Slovenskih salonih poleg tega pa je na voljo tako cenik kot tudi konfigurator. Če si ga želite pa ga seveda lahko tudi že naročite v vašem najbližjem salonu.

Prenesite si cenik novega Kodiaq-a: Kodiaq Cenik.pdf