Ženeva 2016 - Škoda - Škoda Klub Slovenija - Portal
Škoda Klub Slovenija - Portal

Ženeva 2016 – Škoda

Pri Škodi je bila glavna luč prav novi koncept Vision S. Ta je pokazal predvsem tehnološki napredek pri povezovanju mobilnih naprav z avtomobilom in kam lahko stvari potekajo v prihodnosti. Na sejmu pa so bili predstavljeni tudi ostali modeli oz. njihove novosti.

Vision S

Pri konceptu so pokazali predvsem novo smer oblikovanja in tehnologije, ki bo prisotna tako na novem modelu SUV-a (in na tudi na 3eh, ki prihajajo), faceliftu Octavije in tudi drugih modelih. Nove smernice so že vidne v precejšni meri tudi na Superbu, a mislimo, da bo to še bolj vidno pri novih modelih.

Več o konceptu Vision S si lahko preberete tukaj – zgoraj pa si lahko pogledate slike.

Superb SportLine

Na Ženevskem salonu je bil predstavljen tudi Superb SporLine kateri ima kar nekaj športnih dodatkov. Na voljo so črna platišča velikosti 18″ ali 19″ , serijsko ima sunset oz. zatemnitev zadnjih stekel, znižano podvozje za 15mm, trikraki volan, usnjen paket, športne sedeže (ki so konkretno bolj “školjkasti” kot serijski), črna maska, carbon dodatki v notranjosti, in še kaj bi se našlo.

Na voljo bo z vsemi motorji, ki so na voljo pri Superbu in ni nikakršne razlike kot pa pri klasičnem Superbu (npr. Style ali L&K).

škoda_superb_geneva_2016_sportline

Fabia Combi ScoutLine

Premierno je bila predstavljena tudi Fabia Combi ScoutLine. Kot smo pričakovali so dodatki bolj vizualni, saj kot je značilno za Fabijo nima 4×4 pogona in ostalih terenskih funkcij. Pri Škodi so napovedali tudi manjši SUV v prihodnjih 2 letih oz. do leta 2019.

Zunanji dodatki prikazujejo predvsem terenski videz tega modela. Serijsko ima dodatno zaščito podvozja, dodatne plastike na odbijačih, strešne nosilce v srebrni barvi. Na voljo ima tudi dvoja posebna platišča za ta model velikost 16″ in 17″ . Pri tmeu modelu pa so na voljo trije bencinski (od 74KM do 110KM) in trije dizelski motorji (od 74KM do 105KM).

škoda_fabia_geneva_2016_scoutline

Octavia RS 4×4

Predstavili so tudi prvo 4×4 gnano Škodo Octavio RS, ki pa je v dizelski izvedbi. Prav tako je na voljo le z DSG menjalnikom. Mogoče v prihodnje dobi 4×4 kolesni pogon tudi bencinska različica.

Uradni komentarji direktorja Škode in glavnega oblikovalca

Naslednje informacije so potrjene iz strani glavnih pri Škodi, tako da jih lahko jemljemo resno. Do konca leta 2019 naj bi bili na voljo 4 različni SUV-i. Največjega bodo predstavili do konca leta ostale pa kasneje od največjega do najmanjšega in prav vsi bodo imeli 4 kolesni pogon (tudi najmanjši).Koncept Vision S bo nivo povezovanja pri Škodi in napredne elektronike dvignil na višji raven. To je potrdil tako Lubos Vicek (generalni direktor) in Jozef Kaban (glavni oblikovalec)slednji je potrdil, da bo tudi Octavija v prihodnosti dobila ločene luči in novo oblikovanje. Prav tako, so se odločili da razred avtomobila MPV oz. nekaj podobnega Roomsterju ne bo prišlo na tržišče preprosto zaradi analitike trga. Njihov razvoj bo predvsem usmerjen v SUV segment vozil.

Prvi električni avto, ki bo narejen bo Škoda Superb nekje v letu 2019. Njihove želje in cilji so, da avtomobil doseže 500km razdalje brez polnjenja.

škoda_visions_geneva_2016_back