Škoda VisionS - 2 del - Škoda Klub Slovenija - Portal
Škoda Klub Slovenija - Portal

Škoda VisionS – 2 del

Predstavili so nove fotografije koncepta, ki bo predstavljen letos v Ženevi. Prav tako pa so izdali nekaj novih informacij glede motorja in tehnologije.

Koncept bo narekoval nove smernice pri Škodini znamki in bo spet nek nov presežek. Pri novem modelu oz. konceptu želijo poudariti predvsem zelo ostre poteze a še zmeraj ohranjati nekaj vizualnih potez, ki jih imajo pri Škodi že vrsto let (oblika C zadnji luči). A te so vseeno iz leta v leto drugačno oblikovane poteze pa še zmeraj spominjajo na črko C.

Dolžina avtomobila je 4,70m, širina 1,91m in višina 1,68m. Ker je sestavljen na plaftormi MQB bo imel opcijo tudi 6 sedežev s tem pa bo prva Škoda z 6-timi sedeži in tako bo posegel v segment večjih SUV-ov in tudi po družinskih avtomobilih.

Zanimivost je tudi ta, kot smo že napisali bo plug-in-hybrid kateri bo lahko prepotoval do 1000 km z obema sistemoma. Imel bo dva električna motorja, ki bosta neodvisna drug od drugega in tako bo avto imel smart 4-kolesni pogon in ne bo potreboval nobene mehanske sklopke. Prav tako pa ga bo skupaj z električnimi poganjal še bencinski 1.4 TSI z 156 konji oz. 115KW. Če pogledam podrobneje 0-100km/h v 7.4s.

Vsak od potnikov bo imel možnost priklopa na brezžično povezavo v avtomobilu in prav tako bo opcijsko lahko upravljala nekatere iz med funkciji avtomobila preko zaslonov v sedežih. Katere pa? No to pa se pustimo presenetiti ob naslednjem prispevku iz tovarne Škoda.