Domači mascarpone

Recepti in ostale kuharske prismodije ipd.

Domači mascarpone

OdgovorNapisal/-a canna » 11 Jun 2014 11:19

Sestavine:

-500 ml smetane (vsaj 35% mlečne maščobe, naj ne bo obdelana pri ultra visoki temperaturi – UHT)
-1 žlica limoninega soka

Priprava:
Smetano nalijte v kozico in na rahlem ognju segrevajte, da se v njen pojavi nekaj mehurčkov, vendar je ne zavrite – potrebnih je kakšnih 15 minut. Vmes večkrat premešajte.
Dodajte ji žlico sveže iztisnjenega limoninega soka. Smetana se bo pričela gostiti kot puding. Mešajte in na zelo rahlem ognju kuhajte približno 10 minut, nato odstavite in pustite, da se v kozici hladi 20 minut.
Nad posodo postavite cedilo. Zmočite kuhinjsko krpo, bombažno plenico ali več plasti gaze, rahlo ožemite in obložite cedilo. (Pozor: krpa naj ne bo oprana z mehčalcem, sicer se bo sir navzel vonja!) Na krpo v cedilu zlijte kuhano smetano, vendar je ne pritiskajte v cedilo in ne skušajte ožeti – vsa tekočina bo iztekla sama.
Pustite stati na pultu, da se popolnoma ohladi, nato pokrijte in postavite v hladilnik preko noči. Sirček stresite iz cedila oziroma krpe in že je nared za uporabo.
(Če boste mascarpone uživali sam, ne pa uporabili v sladici, mu lahko med kuhanjem dodate pol žličke do žličko sladkorja.)

Slika
Slika


DOBER TEK :music-rockon: :happy-partydance:
canna
 
Všečkan: 0

Re: Domači mascarpone

OdgovorNapisal/-a robocoprs » 11 Jun 2014 11:40

Bruka! :character-chef: :handgestures-thumbup:
robocoprs
 
Všečkan: 0


Vrni se na Kuharski kotiček

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

O nas

Pred uporabo foruma si prosim preberite navodila za različne funkcije in pravila samega sporočanja na forumu. Za pomoč, napako ali kaj podobnega, se obrnite na administratorja foruma "Skoda" ali pa na info@skoda-klub.si Stran uporablja piškotke za več informacij obiščite naš portal.

cron