Le-ti morajo biti čisti in suhi. Da pa bodo kozarčki razkuženi, jih daj pred pričetkom priprave marmelade kar v pečico segreto na 100 stopinj in jih pusti v pečici vse dotlej, dokler nimaš pripravljene »marmelade«.
V 1 liter terana daš:
1. 250 gr borovnic
2. 250 gr brusnic
3. 250 gr suhih sliv brez kosti
4. 250 gr temnih rozin
Vsebino daš na štedilnik, naj vre največ 10 minut.
Nato vsebino zmelješ s paličnim mešalcem, ohladiš toliko, da lahko dodaš pripravljeno vsebino še:
1. 2 dcl medu,
2. 1 žlico cimeta in
3. 1 žlico ingverja (v prahu, se dobi med začimbami v trgovinah...).
Vse skupaj dobro premešaj in sicer toliko časa, da se dodan med stopi.
Z zajemalko zlivaj v kozarčke.
Krepko zatisni pokrov in daj v temen prostor.
Ko kozarček načneš, ga hrani v hladilniku.
