
Potrebujemo:
PODLAGA
300 g bourbon piškotov ( 150 g klasičnih in 150 g polnozrnatih maslenih piškotov hofer)
100 g masla
NADEV
100 g navadne temne čokolade (50 g navadne jedilne čokolade in 50 g temne 75% čokolade)
100 g masla
2 jajci
100 g rjavega sladkorja
100 ml sladke smetane za stepanje
PRELIV
150 g navadne temne čokolade (75 g navadne jedilne čokolade in 75 g temne 75% čokolade)
150 ml sladke smetane
3 žlice medu
30 g sladkorja v prahu
Na kuhalnik pristavimo kozico, v kateri stopimo maslo. Piškote stresemo v skledo in jih dobro zdrobimo. Prelijemo jih s stopljenim maslom, nato pa vse skupaj dobro premešamo in pregnetemo. Maso razporedimo po dnu pekača za pite.
Pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija. Za pripravo nadeva v kozici na zmernem ognju stopimo čokolado in maslo. Med segrevanjem ju z metlico večkrat premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes. Kozico odstavimo in pustimo na toplem. Nato v drugi skledi z električnim mešalnikom zmešamo skupaj rjavi sladkor, jajca ter sladko smetano. Ko dobimo penasto zmes, vanjo vlijemo stopljeno čokolado. Maso z metlico dobro premešamo, nato pa vlijemo v pekač. Pečemo v ogreti pečici 40 minut.
Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Vse sestavine za preliv stresemo v večjo ponev in konstantno mešamo, dokler ne dobimo gladke in svilnate mešanice. Damo na stran, da se malo ohladi, nato pa prelijemo po čokoladnem biskvitu. Počakamo, da se preliv ohladi in strdi, nato pa pito razrežemo in serviramo s sladko smetano.
Tortico si privoščimo skupaj z jagodami. Pa dober tek

[img]http://shrani.si/f/3o/4p/185dWaWZ/20121006200632.jpg[/img]