Bograč

Recepti in ostale kuharske prismodije ipd.

Bograč

OdgovorNapisal/-a rdeca strela » 19 Sep 2012 19:47

Tako pa jaz skuham BOGRAČ. :happy-partydance: :greetings-waveyellow:

[img]http://shrani.si/f/47/ex/37mfdN1c/bograc.jpg[/img]

BOGRAC ( OSNOVNI RECEPT )
Kolicine za 10 oseb:
- 70 dag govejega bocnika ali plec
- 70 dag divjacine (srna, jelen)
- 70 dag svinjskih plec
- 1,5 do 2 kg cebule
- 5 dag cesna
- 10 dag masti ali olja
- 5 dag mlete rdece paprike
- 50 dag sveže paprike (zelene in rdece)
- 1,5 kg krompirja
- 4 dl suhega belega ali rdecega vina
(modra frankinja)
- sol, poper v zrnu in mleti poper,
lovorjev list, ostra madž. paprika ali
pekoci feferoni
Postopek priprave:
Na mašcobi prepražimo zelo drobno sesekljano cebulo, da
postekleni, dodamo cesen, da zadiši in na vecje kocke
narezano govedino (3-4 dag kos), še malo popražimo in
malo podušimo. Ko sok izhlapi, potresemo mleto rdeco
papriko, jo rahlo popražimo ter zalijemo z vodo.
Dušimo, da se govedina do polovice zmehca. Nato dodamo
prav tako na kocke narezano divjacino in cez cas še
svinjsko plece ter svežo papriko, narezano na manjše
kocke ali trakce. Solimo, dodamo poper v zrnu in
lovorjev list. Ko je meso že na tri cetrt kuhano, pa
naložimo na vrh mesa olupljen, na krhlje narezan
krompir. Prilijemo toliko vode, da je krompir zalit.
Posodo pokrijemo, pocasi dušimo in jedi ne mešamo
pogosto, saj mora krompir ostati v kosih. Pocasi kuhamo
do mehkega. Pred koncem bograc zalijemo z vinom, ki
ga tudi pokuhamo in bograc na koncu zacinimo še z
zacimbami po lastni izbiri.
Bograc ponudimo neposredno iz kotla v globokih loncenih
skledah. Še posebej okusen pa je, ce ga postrežemo z domačimi pereci.
rdeca strela
 
Všečkan: 0

Re: Bograč

OdgovorNapisal/-a Okapi » 19 Sep 2012 20:36

Če je pa res tvoj, se pa z veseljem povabim nanj. :obscene-drinkingcheers:
Kar lahko narediš jutri, ne počni danes..
Mogoče jutri ne bo treba.
Uporabniški avatar
Okapi
Član in Donator
Član in Donator
 
Prispevkov: 1086
Všečkan: 0
Pridružen: 10 Jul 2012 12:59
Kraj: Ljubljana
Avtomobil: Superb III 2.0 TSI 258HP 380NM


Vrni se na Kuharski kotiček

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

O nas

Pred uporabo foruma si prosim preberite navodila za različne funkcije in pravila samega sporočanja na forumu. Za pomoč, napako ali kaj podobnega, se obrnite na administratorja foruma "Skoda" ali pa na info@skoda-klub.si Stran uporablja piškotke za več informacij obiščite naš portal.

cron