Stran 1 od 2

Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2013 16:58
Napisal/-a SuperB-NL
No tukaj bomo objavljali kuharske nasvete, vprašanja glede kakšnih jedi, ipd. :obscene-drinkingcheers:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2013 19:36
Napisal/-a Okapi
Pa glede kastrol in podobno :laughing-rolling:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 30 Avg 2013 21:31
Napisal/-a Žabica
MonteCarlo objavi svojo novo specialiteto...sem že poskusila...odlično je :D
:character-kermit:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 26 Okt 2013 15:04
Napisal/-a SuperB-NL
Tudi mi uporabljamo sirup iz smrekovih vršičkov, odlično delujejo. :)

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 27 Okt 2013 14:56
Napisal/-a canna
Jaz za prehlad uporabljam naslednje preizkušene recepte:

1. Polovico Ingverja olupim in naribam, iztisnem sok ene limone, vse skupaj zmešam, ter odam dve veliki žlici medu, pustim približno 1 uro da se sestavine povežejo in pojem.

2. Olupiš čebulo ali črno redkev, na sredini izdolbeš luknjo (ne sme biti cela luknja-ne sme se videti čez), nato noter daš med do vrha, in pustiš čez noč. Čebula se zjoče in redkev tudi (veliko soka izteče, pomešanega z medom).

3. Prižgeš na ognju sladkor, ko se stopi vliješ gor "šnops", malo izhlapi, pokriješ z krpo in pustiš da se malo ohladi, nato poiješ, se oviješ v odejo in greš spat, ko se prepotiš se stuširaš in si zdrav...

4. Vsako jutro zjutraj eno žličko meda pomešanega v domači kis (kis približno 0,5 dcl v kozarcu), piješ 10 dni na tešče, nato 20 dni ne piješ in spet...kura za odpornost...

::H:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 19:01
Napisal/-a Okapi
Dejte bit resni, pol litra šnopca pa ima da mine, če pa še ni dobr pol pa še ta drugo polovico steklenice. :laughing-rolling: :obscene-drinkingbuddies:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 21:00
Napisal/-a horn3t
Je pa res, da naj bi bil Jeagermeister prvotno zamišljen kot zdravilo proti kašlju...

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2014 10:32
Napisal/-a canna
Naravne sestavine iz hladilnika proti sončnim opeklinam:

Med
Hladna voda in jogurt pomirjata in hladita kožo, zato sta tudi najbolj pogosta rešitev v primeru opeklin, te pa blaži tudi med. Ta obnavlja povrhnjico kože, pomirja in blaži razdraženost kože. Ko vas torej prihodnjič 'ujame' sonce, na kožo nanesite tanek sloj medu, ki ga po 15-20 minutah delovanja odstranite s hladno vodo.

Slika

Jagode
Jagode so bogat vir vitamina C, ki je potreben za proizvodnjo kolagena, ki koži daje elastičnost. Sadež vsebuje tudi elagovo kislino, ki preprečuje zmanjševanje kolagena in nastajanje vnetnih celic v koži, obenem pa jagode vsebujejo tudi tanin, ki je odličen za pomirjanje kože. Jagodno masko za po telesu naredite tako, da pretlačite nekaj jagod in z njimi prekrijete opečene dele telesa. Na koži jih pustite nekaj minut, nato sperite s hladno vodo.

Slika


Krompir
Še eno naravno zdravilo iz domače shrambe za blažitev opeklin od sonca je krompir. Narezanega na tanke rezine ga položite na prizadete dele telesa in pustite delovati nekaj minut, krompir vsebuje škrob in je naravni alergik, ki iz kože vleče toploto in blaži bolečino.

Slika

Sveža meta in zeleni čaj
Meta ima moč naravnega hlajenja in pomirjanja med ko taninska kislina in teobromin, ki ju vsebuje zeleni čaj, zmanjšujeta bolečino in pomagati koži, da se regenerira. Skuhajte zeleni čaj in svežo meto in počakajte, da se ohladi, nato pa ga s pomočjo vate vtrite v razbolelo kožo. Za večje predele lahko naredite tudi obkladke.

Slika

:music-rockon: :music-rockon:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 03 Nov 2014 12:30
Napisal/-a MonteCarlo
Joj, kako sem postala lačna :text-goodpost:

Re: Nasveti, vprašanja, itd.

OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2014 22:00
Napisal/-a Ewa
MonteCarlo napisal/-a:Joj, kako sem postala lačna :text-goodpost:


sva že dve.....