Čokoladna torta z višnjami

Recepti in ostale kuharske prismodije ipd.

Čokoladna torta z višnjami

OdgovorNapisal/-a canna » 17 Jan 2013 18:41

Sestavine:
Biskvit (pekač premera 24 cm):
6 večjih ali 7 manjših jajc
15 dag sladkorja
2 vanilina sladkorja
10 dag moke
5 dag mletih mandljev
2 žlici kakava v prahu
malo ruma
pol pecilnega praška
(pri biskvitu količine preprosto preračunamo tako, da imamo približno 2,5 dag sladkorja na eno jajce in prav toliko (skupaj) moke, kakava in mletih mandljev)
Mleti mandlji niso nujni (čeprav naredijo biskvit bolj sočen) - lahko jih nadomestimo z moko ali kakavom.

Nadev:
2 kozarca vloženih višenj
1 l sladke smetane od Ljubljanskih mlekarn (najboljša)
30 dag jedilne čokolade Gorenjka (tudi najboljša)

Priprava:
Jedilno čokolado natrgamo (ali narežemo) v posodo za segrevanje nad paro. Dodamo približno 2 dl sladke smetane in nad paro mešamo z metlico, da se čokolada lepo raztopi. Ni potrebno, da zavre. Damo v hladilnik.
Beljake ločimo od rumenjakov in stepemo trd sneg. Dodamo sladkor z vanilinim sladkorjem in še stepamo. Dodamo malo ruma in rumenjake.
Pri manjši hitrosti previdno vmešamo mešanico moke, kakava, mandljev in pecilnega praška.
Maso zlijemo v pekač, katerega dno smo obložili s peki papirjem in pečemo na slabih 200 stopinj približno pol ure - z zobotrebcem ali s čistim nožem preverimo, če je pečeno.
Biskvit stresemo na rešetko ali (če je nimamo) na krpo, potreseno z malo sladkorja (da se ne prime). Pustimo, da se ohladi. Hladnega razrežemo na tri enako debele oblate.
Iz hladilnika vzamemo mešanico stopljene čokolade in smetane (ki bi zdaj že morala biti ohlajena) in ji dodamo preostalo smetano (od enega litra) ter premešamo z metlico. Potem stepamo z mešalnikom tako, kot stepamo navadno sladko smetano tudi do približno take trdnosti. Kremfix ni potreben, ker da masi trdnost jedilna čokolada, ki se v hladilniku kasneje strdi.
Višnje stresemo na cedilo, sok damo posebej. Z njim dobro navlažimo vsak oblat (brez dodatnega sladkorja!).
Na prvi oblat stresemo višnje iz enega kozarca in jih prekrijemo s približno tretjino kreme.
Enako ponovimo z drugim oblatom.
Zadnjo tretjino kreme uporabimo za zgornji oblat (ne pozabimo ga tudi navlažiti z višnjevim sokom!) in za okrasitev - če želimo, seveda ni nujno.
Torto pustimo v hladilniku da se dobro ohladi, potem pa dober tek

Slika

:banana-blonde:
canna
 
Všečkan: 0

Re: Čokoladna torta z višnjami

OdgovorNapisal/-a SuperB-NL » 09 Nov 2013 23:29

Tale torta ima več kot 50 klikov iz googla na forum, skoraj toliko kot tema Octavija 3, tako da si res zasluži pohvale. :hha: Pa dobr tek! :obscene-drinkingcheers:
Varjenje aluminija: www.varjenjealuminija.si
Uporabniški avatar
SuperB-NL
Član in Donator
Član in Donator
 
Prispevkov: 2009
Všečkan: 0
Pridružen: 16 Jul 2012 14:41
Kraj: Ljubljana
Avtomobil: Škoda Fabia 1.2 TSI MonteCarlo

Re: Čokoladna torta z višnjami

OdgovorNapisal/-a horn3t » 11 Nov 2013 20:58

Fenomenalen recept! :clap:
Uporabniški avatar
horn3t
Znalec
 
Prispevkov: 825
Všečkan: 0
Pridružen: 09 Apr 2013 19:07
Kraj: Koeln, Nemčija
Avtomobil: Škoda Yeti 4x4 2.0 TDI


Vrni se na Kuharski kotiček

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

O nas

Pred uporabo foruma si prosim preberite navodila za različne funkcije in pravila samega sporočanja na forumu. Za pomoč, napako ali kaj podobnega, se obrnite na administratorja foruma "Skoda" ali pa na info@skoda-klub.si Stran uporablja piškotke za več informacij obiščite naš portal.

cron